header banner
Default

Grote investeerders brengen het beursproduct van bitcoin naar een nieuw hoogtepunt


Even was de crypto-markt ervan overtuigd dat bitcoin (BTC) nog veel verder ging dalen, maar vooralsnog is dat niet gebeurd. Integendeel zelfs, door het plotselinge optimisme omtrent crypto-beursfondsen heeft de interesse een nieuw record bereikt.

🎁 Nieuw: Bitcoin mining vanuit huis! Eerste €500 cadeau Advertentie Rollman Mining

Interesse bitcoin gigantisch

VIDEO: Bitcoin Bulls Brace For The Next Major Market Moving Event
The Rational Investor

Dat blijkt uit data van CoinGlass. Open interest, oftewel het totale aantal uitstaande posities, bereikte voor bitcoin op dinsdag voor het eerst 100.000 BTC op de Chicago Mercantile Exchange (CME). Op het moment van schrijven staat de bitcoin koers op 34.400 Amerikaanse dollar, het aantal contracten is dus ruim 34 miljard dollar waard.

Dit gebeurde te midden van alle hype rondom spot-ETF’s voor de coin. Het feit dat BlackRock al een beurssymbool heeft gekregen voor zijn spot-ETF in spé zal vermoedelijk de doorslaggevende factor zijn geweest voor het recordbedrag. De euforie is al een tijdje gaande, vorige week bereikte het zoekvolume op ‘spot bitcoin ETF’ op Google een record.

Het optimisme was vorige week ook te merken bij bestaande beursgenoteerde fondsen, voor de vierde week op rij trokken zij veel geld aan. Bitcoin is al een tijdje één van de weinige cryptocurrencies met klaarblijkelijk serieuze interesse.

Op de CME zullen vooral grote handelaren handelen. De futurescontracten die de CME aanbiedt hebben namelijk elk 5 BTC als onderliggende waarde. Een deel van een futurescontract verhandelen kan niet, je hebt bij de huidige koers dus minimaal 172.000 dollar nodig om één contract te kunnen kopen.

Advertisement

Marktaandeel crypto exchange Binance krimpt verder

VIDEO: Bitcoin Golden Cross en naar $40.000 - $48.000 in 2023? | + Analyse SP500 & DXY
de Bitcoin Consultant

Volgens K33 Research-analist Vetle Lunde is het open interest op maandag gegroeid met maar liefst 4.380 BTC. Die groei hebben we sinds afgelopen juni niet gezien. Toen werd bekend dat BlackRock een aanvraag voor een spot-ETF had gedaan.

Toch is de CME nog steeds niet de grootste beurs voor bitcoin-futurescontracten. Dat is namelijk Binance, die 29% van de markt in handen heeft. De CME is goed voor 25% van alle uitstaande contracten. Rond april had Binance rond de 40% van de BTC-futuresmarkt in handen.

CME BTC futures OI has breached 100k BTC for the first time ever.

While offshore perp OI shrank by 26,735 BTC yesterday, CME’s OI grew by 4,380 BTC. pic.twitter.com/kjKBRYCoSX

— Vetle Lunde (@VetleLunde) October 24, 2023

Met Binance gaat het momenteel niet zo goed, de cryptobeurs heeft onder andere veel last van de afwijzende houding van veel overheden. De rechtszaak die de SEC heeft aangespannen loopt nog steeds, wat een belangrijke reden zal zijn geweest waarom Binance’ marktaandeel in het algemeen flink is gekrompen.

Sources


Article information

Author: Caroline Miller

Last Updated: 1699172762

Views: 981

Rating: 4.6 / 5 (108 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Caroline Miller

Birthday: 1976-06-15

Address: 0289 Steven Alley Suite 061, Raymondmouth, NV 33528

Phone: +4735612100037862

Job: Biologist

Hobby: Role-Playing Games, DIY Electronics, Running, Crochet, Running, Table Tennis, Astronomy

Introduction: My name is Caroline Miller, I am a courageous, Open, honest, proficient, variegated, resolved, sincere person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.