header banner
Default

De koers van Bitcoin is weer gedaald nadat het voorbij $30punt000 is gestegen


Bitcoin munt met Bitcoin koers grafiek op achtergrond 

De Bitcoin koers is vanochtend naar beneden gedoken en beweegt weer onder de magische grens van $30k. Eerder vandaag wist Bitcoin nog boven $30.200 uit te komen, maar dit feestje duurde niet lang. Toch lijkt het er op dat de bulls het verloren momentum willen herwinnen en een beslissende stap willen zetten. De weerstand die nu overwonnen moet worden lijkt rond $30,3k te liggen en het zal interessant zijn om te zien of we daar komende week boven kunnen komen.

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $ 29.848 (Bitmex) en € 28.184 (Bitvavo). Dat is een verandering van 0,68% in de afgelopen 24 uur. Altcoins lieten een overwegend positief beeld zien. Daarover verderop meer.

Ander crypto nieuws

VIDEO: 📊 Wat moet je doen als je de BITCOIN STIJGING hebt GEMIST?! DIT moet je doen! Bitcoin koersanalyse!
CryptoCoinTalk

Robert Kiyosaki voorspelt dat de Bitcoin koers naar 5.000 zal stijgen

VIDEO: Bitcoin naar de 40000?
David van Ineveld

De auteur van ‘Rich Dad Poor Dad’, Robert Kiyosaki, is van mening dat de Bitcoin koers zal oplopen tot $135.000. Bovendien verwacht hij dat de goudprijs aanzienlijk zal stijgen en in de nabije toekomst $3.700 zal bereiken. Daarentegen heeft de bekende schrijver aangegeven dat mensen die in Amerikaanse dollars sparen, wat hij "nepgeld" noemt, het moeilijk zullen krijgen.

Kiyosaki's voorspellingen voor Bitcoin, goud en zilver

VIDEO: Bitcoin op HOOGSTE punt sinds 3 maanden! | Perfect storm voor crypto? | Crypto nieuws vandaag | #975
BLOX

Robert Kiyosaki, bekend van zijn boek Rich Dad Poor Dad, gaf op vrijdag, via het sociale media platform X, zijn visie over de toekomstige prijzen van goud, zilver en Bitcoin. Het boek ‘Rich Dad Poor Dad’, dat Kiyosaki samen met Sharon Lechter in 1997 schreef, heeft meer dan zes jaar op de New York Times Best Seller List gestaan. Er zijn al meer dan 32 miljoen exemplaren van het boek verkocht in meer dan 51 talen en 109 landen.

Kiyosaki gaf aan dat goud binnenkort door de grens van $2.100 zal breken en dan verder zal stijgen. "Het zal een gemis zijn als je geen goud hebt gekocht onder de $2.000. De volgende halte voor goud is $3.700," schreef hij. Ook voorspelde hij een stijging van de zilverprijs van $23 naar $68 per ounce. De schrijver voegde toe:

"Bitcoin test de $30.000. De volgende stap is Bitcoin $135.000... Spaarders van nepdollars zijn in de problemen. Vertel het je vrienden: 'Word wakker'. Pas op."

Afgelopen dinsdag legde Kiyosaki op X uit: "Inflatie treft de armen en middenklasse het hardst omdat zij in dollars verdienen en sparen. Maar inflatie maakt de rijken rijker. Waarom? Omdat de rijken van vandaag sparen en verdienen in goud, zilver en Bitcoin." Meermaals heeft hij gewone valuta, inclusief de USD, "nepgeld" genoemd, terwijl hij goud en zilver beschouwt als "Gods geld" en Bitcoin als "geld van het volk".

Kiyosaki heeft ook benadrukt dat cryptocurrency de toekomst is en voorspelt dat gewone valuta's, zoals de USD, hun einde zullen naderen. Hij heeft ook herhaaldelijk gewaarschuwd voor de mogelijke val van de Amerikaanse dollar.

Onlangs zei Kiyosaki dat hij verwacht dat Bitcoin "onbetaalbaar" wordt wanneer de Federal Reserve een digitale centralebankmunt (CBDC) introduceert. Hij adviseerde ook om nu in BTC te investeren, in de verwachting dat de vraag naar cryptocurrency zal stijgen als de aandelen-, obligatie- en vastgoedmarkten instorten.

In het verleden heeft Kiyosaki meerdere voorspellingen gedaan over de prijzen van Bitcoin, goud en zilver. In augustus gaf hij aan dat bij een wereldwijde economische crisis de Bitcoin koers zou kunnen stijgen naar $1 miljoen, goud naar $75.000 en zilver naar $60.000. In februari stelde hij dat de Bitcoin koers tegen 2025 $500.000 zou kunnen bereiken, terwijl goud naar verwachting $5.000 zou kunnen bereiken en zilver $500 in dezelfde periode.

 

Miljardair Jeffrey Gundlach waarschuwt voor risico's rondom de status van de Amerikaanse dollar als reservemunt door groeiende nationale schuld

VIDEO: Explosie BTC koers, wat gebeurde er? | Problemen voor Binance in UK | Crypto nieuws vandaag | #971
BLOX

Befaamde miljardair Jeffrey Gundlach, beter bekend als de "Obligatiekeizer," heeft zijn zorgen geuit over het mogelijke gevaar voor de status van de Amerikaanse dollar als reservemunt vanwege de toenemende nationale schuld.

"De toekomst van de Amerikaanse dollar, en wellicht ook een oncontroleerbare inflatie, hangt af van een beter begrotings- en uitgavenbeleid," waarschuwde Gundlach.

Jeffrey Gundlach over de toekomst van de Amerikaanse dollar

VIDEO: Bitcoin BTC Stijgt Door De $30.000!! Crypto Tips met Solana SOL, XRP, ADA, FTM, SHIB, DOGE & HBAR
Bulls & Bears

Jeffrey Gundlach, CEO en hoofd investeringen bij investeringsmaatschappij Doubleline, heeft gewaarschuwd voor mogelijke risico's rondom de status van de Amerikaanse dollar als gevolg van buitensporige overheidsuitgaven. Gundlach kreeg de bijnaam "de Obligatiekeizer" nadat hij in 2011 prominent op de cover van Barron's stond. Forbes schat zijn huidige netto vermogen op $2,2 miljard. Zijn bedrijf beheert momenteel zo'n $150 miljard aan belegd vermogen.

Gundlach stelde in een opinieartikel: "Als de Federal Reserve de rente blijft verhogen, wat mogelijk is, en de nationale schuld blijft groeien, wat zeker is, wordt dit probleem alleen maar groter."

Het gewogen gemiddelde van de rente op de Amerikaanse staatsschuld bedroeg in augustus 2,92%, een stijging ten opzichte van 1,97% in dezelfde periode vorig jaar. Gundlach stelde dat de rente op de Amerikaanse schuld kan stijgen tot 5,5%, gezien het huidige leenniveau van de Federal Reserve. In zo'n scenario zou de jaarlijkse rentelast meer dan $1,8 biljoen bedragen, wat meer is dan het dubbele van het huidige defensiebudget van de VS. In iets meer dan twee jaar tijd is de rentelast gestegen van $500 miljard naar bijna $900 miljard, wat nu al meer is dan de defensie-uitgaven.

Gundlach merkte op:

"Het enorme begrotingstekort en de stijgende rentetarieven op de nationale schuld zouden alle Amerikanen zorgen moeten baren."

De topman van Doubleline is niet de enige die waarschuwt voor de Amerikaanse schuldenlast en de USD. Onlangs uitte JPMorgan CEO Jamie Dimon zijn zorgen over de omvang van de fiscale uitgaven in de VS. Hij merkte op dat deze "ongekend groot" zijn, en voegde toe dat er nog nooit zulke hoge tekorten zijn geweest. Dimon waarschuwde ook voor het risico op stagflatie. Tegelijkertijd heeft de bekende belegger Jim Rogers aangegeven dat het tijdperk van de dominantie van de Amerikaanse dollar ten einde komt, met de Chinese yuan als enige mogelijke vervanger. Financiële dienstverlener Jefferies waarschuwde eerder deze maand ook al voor een mogelijke ineenstorting van de Amerikaanse dollar.

Beperkte rol voor crypto bij financiering terrorisme

VIDEO: Bitcoin SPOT ETF gelist op DTCC 🚀 | BlockFi opnames mogelijk, lightning⚡️ veiligheidsprobleem ⁉️
Tim Van Hulle

Uit een nieuw analytisch rapport van Chainalysis blijkt dat de rol van crypto in de financiering van terrorisme over het algemeen beperkt is. De technische gegevens die door het on-chain analysebedrijf worden verstrekt, proberen de gegevens hierover te corrigeren. Regeringen over de hele wereld geven graag de schuld aan de digitale valutawereld voor eventuele problemen met criminaliteit en terrorisme. Daarover verderop meer.

Bitcoin koers schiet voorbij de .000 en zakt weer terug

VIDEO: Koersupdate: Bitcoin naar $30.000 en Goud naar $63.000!
BWB Beleggen

Bitcoin handelt op het moment van schrijven zijwaarts rond het $29,8k-niveau. De cryptocurrency boekte gisteren en vannacht een gezonde winst toen het de cruciale weerstand van $30.000 overwon. Inmiddels is het daar weer iets onder gezakt.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $29.680. Het liep gisteren gedurende de dag steeds verder op en bereikte rond 20:00 uur een hoogste waarde van $30.400. Dit was blijkbaar het signaal om winst te nemen want de koers zakte vervolgens weer terug onder $30k. in de loop van de nacht liep de Bitcoin koers weer op en vanochtend rond 7:45 bereikte het een waarde van $30.266. Vervolgens dook de koers naar beneden en vond pas weer wat steun rond $29,6k.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer $586 miljard en het aandeel in de cryptomarkt bedroeg 52,50%. Dit is het hoogste marktaandeel voor BTC in ongeveer twee en een half jaar.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoin koersen overwegend hoger

VIDEO: Bitcoin max pain is UP
Camel Finance

Andere crypto koersen, stonden grotendeels in het groen. Opmerkelijke prijsveranderaars waren onder meer Ethereum (ETH, 1,5%), Solana (SOL, 1,5%), Cardano (ADA 42,1%), Toncoin (TON, 0,9%), Polygon (MATIC, 3%), Polkadot (DOT, 2,5%) , Chainlink (LINK, 18%), Litecoin (LTC, 0%), Shiba Inu (SHIB, 0,3%) en Avalanche (AVAX, 4,4%).

 

Chainlink koers grafiek 

Chainalysis: De rol van Bitcoin in de financiering van terrorisme is minimaal

VIDEO: XLM WILL INCREASE BY 5000% HERE'S WHEN?? - STELLAR PRICE PREDICTION 2024
Crypto Vault

De negatieve rol van Bitcoin is door de media altijd overdreven benadrukt. Er wordt vaak beweerd dat terroristische entiteiten er ongestraft gebruik van kunnen maken, en veel crypto-exchanges worden als medeplichtig daaraan beschouwd. Uit een groot technisch rapport van Chainlaysis blijkt echter dat dit in de praktijk niet het geval is. De rol van de crypto-scene bij criminaliteit en terrorisme is over het algemeen minimaal.

Volgens Chainalysis:

“Terrorismefinanciering is een zeer klein deel van het toch al zeer kleine deel van het transactievolume in cryptocurrency dat illegaal is... Terroristische organisaties hebben in het verleden traditionele, op fiat gebaseerde methoden gebruikt, en zullen dat waarschijnlijk blijven doen, zoals financiële instellingen, hawala’s en lege vennootschappen. hun belangrijkste financieringsvehikels”

Sources


Article information

Author: Dorothy Beasley

Last Updated: 1698238922

Views: 1066

Rating: 3.9 / 5 (78 voted)

Reviews: 99% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dorothy Beasley

Birthday: 1936-02-04

Address: 13445 Melendez Mountains Apt. 250, Port Nicolechester, WA 80853

Phone: +3502907693233842

Job: Accountant

Hobby: Geocaching, Table Tennis, Backpacking, Beer Brewing, Metalworking, Aquarium Keeping, Bird Watching

Introduction: My name is Dorothy Beasley, I am a courageous, unguarded, tenacious, proficient, accessible, esteemed, vivid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.