header banner
Default

De belangrijkste dingen om vandaag op te letten als de Bitcoin-koers breekt uit


Bitcoin (BTC) heeft sinds gisteren meerdere pogingen gewaagd om een belangrijke weerstandszone te doorbreken. Het lijkt er alle schijn van te hebben dat bitcoin niet tevreden is met de prijsstijging die het tot nu toe heeft neergezet deze week. Mocht de koers nopg een klein zetje krijgen, dan komt bitcoin plotseling in een erg interessant territorium terecht. In deze ochtendupdate duiken we de grafiek in zodat je volledig up-to-date de dag kunt beginnen!

🎁 Cadeautje: Nederlands bedrijf geeft iedereen deze maand 2 maanden gratis mining Advertentie Rollman Mining

Bitcoin koers stijgt

VIDEO: Explosie BTC koers, wat gebeurde er? | Problemen voor Binance in UK | Crypto nieuws vandaag | #971
BLOX

De bitcoin koers staat weer een tikkeltje hoger dan 24 uur geleden. Bitcoin heeft de afgelopen dag grotendeels tussen een bereik van 28.200 en 28.600 dollar bewogen. Gisteren heeft bitcoin enkele keren de bovenkant van dit bereik opgezocht. Tot zojuist was bitcoin nog niet in staat om het belangrijke weerstandsniveau van grofweg 28.600 dollar te breken, maar de steunzone van om en nabij de 28.200 dollar is tevens niet verloren geraakt.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Bitcoin is nu echter tot boven de 28.600 dollar uit gestegen en lijkt maar al te graag een bezoekje te willen brengen aan het psychologische level van 30.000.  Kortstondig werd dit niveau bereikt nadat het nepbericht eerder deze week naar buiten kwam over de goedkeuring van een bitcoin spot Exchange Traded Fund (ETF).

De 30.000 dollar is een zeer belangrijk level dat tevens de laatste halte is vóór de jaarlijkse piek van grofweg 31.800 dollar. Op de weg omlaag is het zaak om boven de 28.000 dollar te blijven.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit gelijk aan 28.715 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 27.129. Hiermee staat de koers 1,81 procent hoger dan 24 uur geleden.

Advertisement

Altcoinmarkt: dogecoin en cardano het meest onderuit

VIDEO: Only BUY BITCOIN If Price Breaks This Level!
Crypto Banter

De bitcoin dominantie, ofwel het percentage van de totale cryptomarkt dat wordt vertegenwoordigd door BTC, is gestegen tot zijn eerdere jaarlijkse hoogtepunt en dat beeld komt sterk naar voren als we kijken naar de top 10 cryptocurrencies van het moment. Terwijl bitcoin bijna 2 procent in het groen kleurt, staan bijna alle grote altcoins nipt in het rood. Dogecoin (DOGE) en cardano (ADA) zijn de hardste dalers met respectievelijk 1,37 en 1,13 procent.

Het lijkt er bovendien op dat de bitcoin dominantie zijn eerdere piek sterk wil overtreffen.

#BTC dominance has been slowly building up to the prior highs.

Any pullbacks would likely just be higher lows.

Once it breaks decisively above 52% (and not just a wick), it will likely move quickly. pic.twitter.com/KbbM1VFOxL

— Benjamin Cowen (@intocryptoverse) October 17, 2023

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis Advertentie Bitvavo

Bitcoin vandaag: houd deze cijfers in de gaten

VIDEO: 🚨 Bitcoin koers breekt neerwaarts uit & economische malaise | #88 Madelon Praat | Madelon Vos
Madelon Vos

Vandaag krijgen we enkele interessante datapunten uit de Verenigde Staten voorgeschoteld. Om 14:30 zal allereerst de Bouwvergunningen, een belangrijke indicator voor de conditie van de Amerikaanse huizenmarkt, worden gepubliceerd. Vervolgens kunnen we om 16:30 de Ruwe Olievoorraden, wat onder andere een impact kan hebben op de inflatie, verwachten.

🔔 Vandaag: €56 goud gratis Advertentie GoldRepublic

10 euro gratis crypto naar keuze

VIDEO: BlackRock BUYING BITCOIN NOW (Here's WHY)!! Bitcoin News Today & Ethereum Price Prediction!
Crypto World

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers. Dat is gelijk aan ongeveer 42,70 ADA of 178,40 DOGE! Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Sources


Article information

Author: Heather Jackson

Last Updated: 1698169562

Views: 1226

Rating: 4.7 / 5 (80 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Heather Jackson

Birthday: 1939-12-22

Address: 239 Lori Divide, New Ronaldhaven, IA 44980

Phone: +4628087231613263

Job: Financial Analyst

Hobby: Origami, Hiking, Camping, Soccer, Yoga, Geocaching, Telescope Building

Introduction: My name is Heather Jackson, I am a risk-taking, unreserved, spirited, strong-willed, enterprising, frank, receptive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.