header banner
Default

strijd ontstond om 1 miljoen Binance-klanten in Nederland


Gelokt met bonus

Alternatieve cryptobeurzen en vermogensbeheerders hopen het gat te vullen dat Binance achterlaat. Dat cryptohandelsplatform stopt vanaf maandag in Nederland vanwege onenigheid met de toezichthouder.

Vanwege het vertrek van het populaire Binance-platform komt een grote groep gebruikers vrij. Hoewel het bedrijf zelf geen aantallen bekendmaakt, gaat het volgens Bert Slagter van cryptokennisplatform Bitcoin Alpha om zeker 1 miljoen klanten. "Wij vermoeden dat het gaat om 1,3 miljoen klanten", zegt Slagter tegen RTL Z.

Al deze overstappers hebben een aantal opties. Ze kunnen kiezen voor een van de internationale concurrenten van Binance, zoals Coinbase of ByBit, of ze kunnen hun crypto's verplaatsen naar effectenmakelaars (brokers) zoals Anycoin Direct, eToro of BLOX, die stuk voor stuk klanten proberen te lokken met gratis overstapdiensten, kortingen of een bonus. Zelf verwijst Binance door naar het nog jonge Nederlandse cryptoplatform Coinmerce.

Lees ook: Binance stopt in Nederland: klanten hebben nog een maand

Slagter verwacht dat de meeste Nederlandse Binance-klanten kiezen voor een partij waar ze al een account hebben. "Dat zijn de Nederlandse cryptodienstverleners. De grootste is Bitvavo dat een eigen handelsplatform heeft. Je hebt daarnaast een heel rijtje aan brokers, partijen die namens jou handelen, of een vermogensbeheerder zoals Amdax. Daar kiest men tussen."

Meer handel voor Bitvavo

VIDEO: Binance stopt in Nederland, dit moet je doen [afl 240]
eenrijkerleven

Sinds bekend is geworden dat Binance vertrekt, zegt Bitvavo zijn handel te zien toenemen. Het gaat om 'tienduizenden nieuwe klanten' die hun digitale tegoeden overzetten, liet het Amsterdamse bedrijf vorige week weten.

"De toestroom loopt al in de tientallen miljoenen en neemt elke dag toe", schreef Bitvavo. Het bedrijf geeft nieuwe gebruikers 20 euro aan crypto cadeau, en lokt Binance-overstappers door middel van een rentebonus van 10 procent, met een maximum van 500 euro.

Nederlandse klanten van Binance hebben alleen deze week nog de mogelijkheid om te handelen of storten. Per ingang van maandag 17 juli kunnen ze alleen nog crypto's opnemen.

Het besluit is het gevolg van onenigheid met toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) over de vereiste registratie. Binance heeft volgens DNB zonder die registratie een oneerlijke concurrentievoordeel omdat het geen heffingen afdraagt of andere toezichtgerelateerde kosten maakt, zoals het voorkomen van witwassen en andere fraude.

Lees ook: DNB geeft cryptobeurs Binance miljoenenboete voor illegale activiteiten

Terugkeer Binance?

VIDEO: Earning with binance live future trading
Trade Start's Now

Binance worstelt in meer landen met toezichthouders en moest vorige maand ook stoppen in België. Slagter vermoed dat het bedrijf van oprichter Changpeng Zhao op termijn kan terugkeren in Nederland. "Binance lijkt er voor te kiezen om in Frankrijk een Europese licentie te behalen, waarmee het in de toekomst ook weer actief in Nederland kan zijn."

Dat kan pas zodra Binance voldoet aan de nieuwe MiCAR-regels, de eerste cryptowet van Europa die naar verwachting in 2024 gaat gelden. De regels moeten het doorsluizen van geld van criminelen en de slechte bescherming van consumenten voorkomen.

Sources


Article information

Author: Monica Williams

Last Updated: 1698394921

Views: 691

Rating: 3.7 / 5 (46 voted)

Reviews: 99% of readers found this page helpful

Author information

Name: Monica Williams

Birthday: 1947-05-01

Address: 10051 Wendy Trace Suite 381, East Loganbury, GA 37938

Phone: +4616271453143480

Job: Flight Attendant

Hobby: Skydiving, Playing Guitar, Poker, Stamp Collecting, Golf, Astronomy, Camping

Introduction: My name is Monica Williams, I am a rich, welcoming, dazzling, audacious, skilled, forthright, Gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.